’t Oliegeultje

Omgeving

Omgeving

Beleef de zilte natuur van de Schouwse zuidkust

Een schitterende omgeving

Combineer een gastronomisch bezoek aan ons restaurant Het Oliegeultje met een wandeling door de ruige, Zeeuwse natuur. Want, wat levert een meer voldaan gevoel op dan eerst heerlijk wandelen met de wind in je gezicht en daarna rustig bijkomen met een welverdiend hapje en drankje?

Wandelen kan in de omgeving van Restaurant Het Oliegeultje volop! Natuurmonumenten nodigt je van harte uit om de Zeeuwse natuur te ontdekken. Aan de rand van Nationaal Park Oosterschelde vind je een langgestrekt parelsnoer van natte zilte natuurgebieden. Dit is het thuis van duizenden kust- en weidevogels. Hier scharrelen ze hun kostje bij elkaar, broeden ze of rusten ze even uit tot de voedselrijke zandplaten in de Oosterschelde weer droogvallen.   

Naar buiten
De Zuidkust van Schouwen biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Op steenworp afstand langs de Oosterschelde staat de Plompe Toren. Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten vertelt: “Ooit hoorde de toren bij het welvarende dorpje Koudekerke, maar door de oprukkende zee moesten de bewoners hun dorp verlaten en afbreken.” In de toren is door Natuurmonumenten een prachtige expositie over de geschiedenis en nieuwe natuur geopend. Vanaf de toren heb je ook een weids uitzicht over de Oosterschelde. Spot bruinvissen in het water of de vele vogels landinwaarts. Of loop langs de Oosterscheldedijk en bekijk de oude muraltmuren.  

Activiteiten
Door het gebied worden er regelmatig excursies gegeven door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Vaar mee naar de Roggenplaat in de Oosterschelde, proef zilte zaligheden in de Koudekerkse Inlaag tijdens een smakelijke excursie of ga mee met de boswachter op zoek naar bijzondere dieren en planten. 

Op pad
Ga je liever zelf op pad om vogels te spotten? Dat kan natuurlijk ook. Door de natte natuur liggen verschillende fiets- en wandelpaden. Sta oog in oog met een groep lepelaars, laat je verwonderen door wolken van vogels die pendelen tussen de zandplaten en de inlagen en geniet van de weidse uitzichten en Zeeuwse wolkenluchten!

Kijk voor meer informatie, wandel- en fietsroutes, activiteiten en uitkijkpunten op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/zuidkust-van-schouwen