Over 't Oliegeultje

Gelegen aan de schitterende Zeeuwse Oosterschelde


’t Oliegeultje ligt gelegen naast de haven van Burghsluis of beter gezegd in de haven en is onderdeel van de Watersport vereniging.

Vanaf het op het zuiden gelegen terras zie je bij helder weer de zandplaten aan de overkant. Regelmatig zwemmen de bruinvissen voorbij en liggen de zeehondjes op de Roggeplaat uit te rusten. Vraag bij de bedieningen even om een verrekijker, want dan kun je de zeehondjes die daar liggen te zonnen beter zien. En zijn ze er niet, dan is er wel iets anders. Bij 't Oliegeultje is altijd wel wát te zien.

Het terras is de ideale plek om even te ontspannen. Glas rondom, prettige stoelen en boven je hoofd, als het nodig is, 70 vierkante meter zonwering. Naast het terras beschikt 't Oliegeultje ook over een sfeervol restaurant. Een belangrijke reden om even om te rijden voor een uurtje luieren bij ’t Oliegeultje, het is de unieke locatie.

Vergeet ook niet even naar dat merkwaardige rode gebouwtje naast het terras te kijken; dat is de oude kop van de Schouwse vuurtoren. Weet u het nog? Die stond afgebeeld op het briefje van 250 gulden, vroeger. Nu dient het als 'inloopplek' voor leden, waar passanten en andere bezoekers - als leden aanwezig zijn - ook welkom zijn.

Van fietsers of wandelaars die even bij willen komen met een kop koffie en/of lunch, tot zeilliefhebbers die overnachten in de haven en ’s avonds dineren. Kortom: voor ieder wat wils.

Op zoek naar een smakelijk cadeau?
Verras een vriend of familielid met de Oliegeul kadobon dat garant staat voor ontspanning en plezier! De kadobon is verkrijgbaar in een door jouw te bepalen bedrag voor een heerlijke lunch of diner. Een kadobon of de restwaarde ervan zijn niet inwisselbaar voor geld.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.